29. Miel Couvee

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Miel Couvee

Mag ik mij even voorstellen.

Ik ben Miel Couvee. Geboren en getogen Maastrichtenaar. Woon al 50 jaar in Dukenburg. Voor een groot deel in Zwanenveld. Dukenburg ligt diep in mijn hart en wil graag dat dit een wijk is met allure die fris afsteekt tegen de verloedering.

Ik heb steeds het idee dat de gemeente deze wijk een beetje in de steek heeft gelaten en dat we een gemeenteraad hebben die meer oog heeft voor het centrum en de noordelijke wijken. Met name de vergrijzing wordt een goot probleem. We moeten iniatieven ontwikkelen om deze mensen te helpen en ondersteunen in hun behoeftes. Vereenzaming, openbaar vervoer, activiteiten ondersteuning moeten er komen. Mensen helpen als ze met iniatieven komen, etc. Ben erg voor modernisering en vernieuwing. Mooie woningen met uitstraling is een geschenk voor de wijk. Maar ik vind ook dat men meer moet doen aan het openbare groen. Hoog opschietend gras, dat is geen gezicht en beantwoord niet aan de doelstelling om meer insecten ,vlinders en bijen te trekken. Daar heb je bloemen voor nodig met nectar. DDe grote wegen door de wijk , parken en op tal van andere plaatsen kan men op eenvoudige wijze voorzien van zaaigoed met het gewenste effect. Wat ik heel belangrijk vind is dat de gemeente wil luisteren naar burger iniatieven, meer moet doen met de participatie. Met de littekens in de wijk gaat men niet goed om. Weliswaar zijn er nu serieuze plannen voor het oude ROC terrein en is de oude Han nu bebouwd. Er blijven nog genoeg plekken over die wachten op oplossingen. Winkelcentrum Weezenhof en de 60 ste straat Meijhorst bv. Wat Dukenburg mist is een kleine Horeca. BV een cafeetje met terras, pannenkoeken restaurant, braderie, bioscoop, feestzaal, nieuw zwembad, wijktransport naar winkels en evenementen.

Ik wil bijdragen aan een zeer positieve stadsmonitor als het om dukenburg gaat. Daarom vraag ik u dringend om op een Dukenburger te stemmen om onze wijk op te frissen. Wij zijn met 23000 bewoners en daar moet heel wat uit te halen zijn. Stemmen op een landelijke partij kan in ons nadeel zijn. GewoonNijmegen.Nu heeft de mensen en het inzicht wat nodig is om van Nijmegen een betere en mooiere stad te maken

29 Miel Coevee

Geef een antwoord