26 John Putter

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
John Putter

Ik ben John eigenaar van JP automobielen. Maar ik ben  ook kritisch bewoner van Zwaneveld Praat met mij over aardgasvrij en je merkt dat ik er goed over hebben nagedacht. “Ik ben kritisch,” “Zowel op het besluit om de wijk aardgas te maken als op de manier waarop de gemeente omgaat met bewoners. Ik woon met veel plezier al 20 jaar in dezelfde straat in Zwanenveld. Ik was bij de bewonersavond in oktober vorig jaar omdat ik“bij wil blijven en wil weten wat er speelt.”

“Wij maken ons er zorgen over dat bewoners straks gedwongen worden om een duur alternatief voor gas te nemen, terwijl ze dat misschien niet kunnen betalen. Door de coronacrisis hebben mensen het nu al moeilijk.” “Het wordt ons opgelegd”. “Wij hebben er niet om gevraagd om van het gas af te moeten, er is geen onderzoek gedaan naar draagvlak in de wijk. En dat wij nu meedenken over iets dat al is beslist, voelt niet prettig. Wat als we straks iets krijgen dat we niet willen?” En vragen ze zich af: waar komt de warmte voor de wijk straks vandaan? Is dat duurzaam? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: wie gaat het betalen?

Dat het gasgebruik terug moet en kan, daar ik van overtuigd. “Natuurlijk moeten we zuinig zijn met iets wat schaars wordt, zoals gas. Zodat we uiteindelijk naar een goed alternatief toe kunnen. Laat de gemeente daar mee beginnen: met bewoners informeren over hoe ze dat het beste kunnen doen. Nu denken veel mensen: dat zien we dan wel weer.” Hun tip aan de gemeente: “Kom langs, luister naar de mensen en richt je vooral op de jongere generatie. Zij zijn degenen die het in elk geval gaan meemaken. Houd de informatie overzichtelijk en geef ons het gevoel dat we zelf nog iets te beslissen hebben.”

26 John Putter

Geef een antwoord