3. Richard Heuveling

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Mijn naam is Richard Heuveling en ik woon in Heseveld, Nijmegen West.

Als nummer #3 op de lijst van de lokale partij GewoonNijmegen.nu ben ik erg begaan met Nijmegen en in het bijzonder met Nijmegen-West.

Punten uit ons programma waar ik me met name voor wil inzetten zijn:

PARTICIPATIE
Burgerparticipatie is een veelgebruikte term maar in de praktijk holle kreet gebleken. Wij willen echte participatie waarbij de gemeente vooraf duidelijk maakt wat de daadwerkelijke consequenties daarvan gaan zijn. We willen graag meedoen, maar dan ook echt. Niet voor de bühne.

REFERENDA
Wij willen twee keer per jaar een referendum, indien dat nodig is. We kiezen volksvertegenwoordigers voor vier jaar en die mogen het volgens veel mensen dan voor ons doen, maar zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen zien kan de wereld van het ene op het andere moment op z’n kop staan. Juist dan is het belangrijk dat wij als burgers ons tussentijds kunnen laten horen.

SCHOONHOUDEN VAN WIJKEN, BEHOUD VAN DE WIJKVEGERS EN DE AFVALZAK WORDT GRATIS
Als het afval weer aan straat kan in gratis zakken zal het voor de wijkvegers ook een stuk makkelijker worden. Een buurt vrij van zwerfafval en zakken die niet worden opgehaald is een fijnere leefbaardere buurt.

MEER VOORRANG VOOR HUIDIGE BEWONERS
Voor de veiligheid, en de waarborg daarvan wil ik me hard maken voor de wijkagent, de agent die iedereen kent en waar een spreekuur in het wijkcentrum normaal is.

SSH& MEER RUIMTE GEVEN OM STUDENTENWONINGEN TE BOUWEN
We willen de verkamering terugdringen. Bouw voorzieningen voor studenten, de woonhuizen in de wijken moeten niet een prooi voor verkamering worden.

AANSPREEKBAAR
GewoonNijmegen.Nu heeft vrijwel iedere week een openbare fractievergadering, telkens weer in een andere wijk. U kunt daar bij zijn en uw zegje doen. Wij nemen dat mee in alles wat we daarna doen. Neem ook gerust persoonlijk contact op. Wij zijn er voor u.

Geef een reactie