4. Hans Jacobs

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Even voorstellen: Hans Jacobs is de naam.

Trots inwoner van Dukenburg in het wonderschone Nijmegen en nr.4 voor GewoonNijmegen.Nu

Ik wil me hard maken om 2x per jaar een referendumdag in Nijmegen mogelijk te maken, dit om de bewoners meer te betrekken bij belangrijke zaken in onze stad. Nu mogen we 1 keer per 4 jaar een stem uit brengen en dan houdt het op.

Voor mij is het onbestaanbaar dat 10,1 % van onze medeburgers onder de armoedegrens leven. We gaan ons inzetten voor de allerkleinsten onder ons. Daar waar de problemen het grootst zijn, zorgen we voor ontbijt op basisscholen. Het kan toch niet zo zijn dat kinderen met honger de dag moeten beginnen?

Jongeren moeten we actief begeleiden naar een toegankelijke woningmarkt. We gaan ons inzetten voor meer sociale woningen en woningen voor starters. Ook wil ik meer levensbestendige woningen voor ouderen, zodat mensen in hun vertrouwde omgeving van een welverdiende oude dag kunnen genieten.

Openbaar Vervoer moet voor iedereen betaalbaar zijn. 65 plus en de minima kunnen al voor een klein bedrag gebruik maken van de bus. Dit willen wij voor iedereen goedkoper maken.

De betaalde groene vuilniszak gaan we weer gratis maken. Veel afval verdwijnt in de goedkope oranje zak. Wij gaan er vanuit dat als beide zakken gratis zijn, mensen meer bereid zijn om hun afval goed te scheiden.

Wij willen zijn er voor iedereen, maar daar hebben we jullie allemaal bij nodig. Input van burgers, die tegen van alles aanlopen en het gevoel hebben dat niemand luistert, ontvang ik graag.

Alles oplossen zal niet lukken, maar het bespreekbaar maken en meenemen naar de raad wel. Dus Nijmegen, ik reken op uw steun. Hans Jacobs nummer 4 GewoonNijmegen.Nu.

Oja ik zou het geweldig vinden het Valkhof te herbouwen. Laten we beginnen met de Donjon!

Geef een reactie