De mensen van GewoonNijmegen.Nu

Benieuwd wie de gezichten zijn achter GewoonNijmegen.Nu? Op deze pagina stellen we ons, in geheel willekeurige volgorde, aan u voor.

Paul Eigenhuijsen (Fractievoorzitter)

Paul Eijgenhuisen
Paul Eigenhuijsen gaat Voor Nijmegen.nu

Mijn naam is Paul Eigenhuijsen, 49 jaar

Momenteel woon ik al 15 jaar samen met vrouw en twee dochters van 15 in Nijmegen-Oost. Geboren ben ik in de Aldenhof. Na mijn lagere schooltijd zijn we verhuisd naar de Gildekamp (Lindenholt). Mijn middelbare school opleiding (MAVO) heb ik gevolgd aan het Dukenburg College aan de Streekweg.

Na deze periode ben ik naar de MEAO gegaan aan de Hazenkampseweg en vervolgens ben ik aan de opleiding Staatspraktijk Diploma Boekhouden begonnen. Die heb ik niet afgemaakt omdat ik, als één van de laatste, opgeroepen werd voor de militaire dienstplicht in Seedorf, Duitsland. In 1999 ben ik mijn partner Hanneke tegengekomen en sinds 2002 wonen wij samen in Nijmegen. Ons gezin werd in 2005 compleet met de geboorte van onze tweeling Eva & Floor. Inmiddels hebben we sinds 7 jaar een nieuw gezinslid: onze Cocker Spaniel Gideon.
paul@gewoonnijmegen.nu

Harold Bastiaans (Fractievolger en Voorzitter)

Hallo bewoners van Nijmegen,

mijn naam is Harold Bastiaans, geboren en getogen in het mooie Nijmegen. Sinds 2017 ben ik verbonden aan VoorNijmegen.nu, in eerste instantie als campagnemaker voor de verkiezingen van 2018 later in 2018 ben ik door de partij gevraagd om de voorzittershamer van de partij op te pakken. Zodoende ben ik sinds 2019 ook voorzitter van onze Nimweegse partij.

Ik ben geboren in Neerbosch Oost, groeide op in een echte “nieuwe wijk “ met voornamelijk veel kinderen en veel basisscholen. Ik heb er een fantastische jeugd meegemaakt. Mijn eerste eigen optrekje vond ik op de Neerboscheweg, ik was 19 jaar en kreeg de sleutel van een flatje tussen de oude Merkus/Havi en Philips fabriek. Uiteindelijk belande ik in Grave, weer in Nijmegen en trouwde ik met Hanneke die ik kende uit Neerbosch Oost, we hebben 4 prachtige kinderen die allemaal dezelfde liefde hebben voor onze mooie stad. Door het ondernemerschap woonde wij in Boxmeer en later in Molenhoek. Uiteindelijk zijn wij na jaren in 2020 verhuist naar vertrouwde grond, Nijmegen.

Ik ben ondernemer van beroep, ik werk onder andere in de detachering van kandidaten met een Wa-jong uitkering. Voor deze doelgroep zoeken wij passend werk, tevens zorgen wij naast werk voor de juiste begeleiding op de werkplek. Verder sport ik al jaren in de sportschool en blijf ik fervent supporter van ons prachtige NEC waar ik ook een aantal jaren voorzitter ben geweest van de supportersvereniging. Als fanatiek supporter ben ik betrokken geweest bij de oprichting van forzaNEC, “de website voor en door supporters” Ook hier heb ik jaren de voorzittershamer gedragen van de stichting ForzaNEC.

Waarom dan politiek? Ik ben altijd erg betrokken geweest met onze stad, ik zie veel goede bedoelingen links en rechts maar vraag me dan altijd af, wat zou de Nijmegenaar ervan vinden? Uiteindelijk kun je om de vier jaar stemmen en daarna bepalen gekozenen wat er gebeurd in de stad. En dat is ook logisch natuurlijk, echter vond Paul Eigenhuijsen ( onze fractieleider) een extra mogelijkheid om de burger te betrekken bij dit proces, hij noemt het #dewijsheidligtopstraat ofwel, ga voordat je beslissingen neemt die bepalend zijn voor de stad eens je oor te luister leggen bij de burgers. Daaraan gekoppeld bedacht hij de wekelijkse wijkvergadering van de partij in een van onze wijkcentrums in de stad waarbij ik zeer vaak betrokken burgers tegenkom. En juist dit maakt het voor mij aantrekkelijk om Voornijmegen.nu een warm hart toe te dragen. Nijmegen verdient zo’n partij, een die luistert naar de stad.

Onlangs ben ik toegetreden als fractievolger van de partij,  samen met Paul en 4 andere volgers proberen we uw stem te laten horen op het gemeentehuis! In 2022 zijn er nieuwe verkiezingen, we hopen dat we u allemaal overtuigd hebben dan, zodat we met #dewijsheidligtopstraat nog krachtiger in de raad de Nijmeegse belangen kunnen verdedigen .

Harold Bastiaans,

Partijvoorzitter en fractievolger.

Mailadres: Harold@gewoonnijmegen.nu

Volg mij op twitter: https://twitter.com/HaroldBastiaans

Volg mij op Facebook: https://www.facebook.com/harold.bastiaans

Richard Heuveling (Fractievolger)

Ik ben Richard Heuveling, 48 jaar.

Geboren en opgegroeid in Nijmegen, Waterkwartier. Na de lagere school en de Havo (Nijmegen West) heb ik van alles gedaan, met name werken bij o.a. de CVD (tegenwoordig DAR) en Hyster. Ook heb ik mijn dienstplicht nog vervuld ergens tussendoor.

Daarna heb ik een paar jaar niet in Nijmegen gewoond. In die mooie, maar ook bewogen jaren heb ik nog wat opleidingen gedaan en ben ik uiteindelijk goed terecht gekomen. Ik ben weer in Nijmegen en ik ga hier nooit meer weg.

Politiek heeft me altijd beziggehouden. Ik heb zelfs al een keer aan gemeenteraadsverkiezingen deelgenomen namens een lokale partij. Ik stond vierde op de lijst, we kregen drie zetels. Dus ja, nu ik alweer een paar jaar in Nijmegen ben gesetteld wil ik het toch weer proberen. Voor het pluche natuurlijk (geintje, ik ben gewoon betrokken).

Ik wil me vooral inzetten voor de Nijmegenaren die zich nu niet gehoord voelen. Voor meer directe (lokale) democratie. De wijsheid ligt op straat. Vooral in de straten waar tegenwoordig de mensen wonen waarmee ik vroeger ben opgegroeid en bij wie ik me ook tegenwoordig nog steeds het meest op m’n gemak voel.

Verder heb ik leuke hobby’s. Ik ga graag naar NEC, ik organiseer stadswandelingen en vermaak mezelf prima met het zelf maken van frituursnacks.

Hans Jacobs (Fractievolger)

Even voorstellen, Hans Jacobs is de naam.

Ik woon samen met mijn vriendin in de lankforst, hier hebben wij een gastouder opvang. Zelf ben ik al ruim 20 jaar werkzaam bij SRD in Dodewaard als verkoopleider. Mijn 2 dochters van 25 en 23 jaar zijn beide werkzaam in de zorg, een bij Joachim en  Anna en de andere bij het Radboud UMC. Als hobby voetbal ik bij WVW in Weurt en ik speel tennis bij TC Lindenholt. Verder ben ik regelmatig te vinden in het centrum van ons geweldige Nijmegen

Politiek actief ben ik sinds 2 jaar en sinds kort Fractie volger voor VoorNijmegen.NU een lokale partij zoals een partij behoort te zijn. Geen landelijke belangen maar er staan voor de Nijmegenaren, de wijsheid ligt namelijk echt op straat. Daar zet ik me dan ook voor in, iedere dinsdagavond ben ik te vinden ergens in een wijkcentrum om de verhalen en problemen van de normale vrouw en man te horen.
In 2022 zijn er nieuwe verkiezingen, hier hoop ik een mooi resultaat neer te zetten voor de partij.

Ik ben van mening dat Nijmegen bestuurd moet worden door Nijmegenaren die de burgers en hun problemen voor landelijke zaken te zetten.

Met vriendelijke groet,
Hans Jacobs
hansjacobs66@telfort.nl
0645315455

Hans Veltmeijer (Secretaris en Fractievolger)

Mijn naam is Hans Veltmeijer en ik ben 73 jaar jong. Uitgezonderd een korte uitstap naar Bemmel woon ik al mijn gehele leven in Nijmegen. Sinds 1988 in Dukenburg (eerst in Weezenhof en nu al een aantal jaren in Tolhuis.) Mijn schoolopleiding heb ik gehad aan de Klokkenberg MULO en de Klokkenberg MEAO.

Vanaf mijn 20e tot aan mijn pensionering op 65-jarige leeftijd ben ik onafgebroken in dienst geweest bij een verzekeringmaatschappij. Eerst in een commerciële functie en de laatste 10 jaar als IT-er.

Ik ben getrouwd met Jacqueline en wij hebben 4 kinderen en hebben 8 kleinkinderen.

Sinds ik in Dukenburg woon, houd ik mij bezig met Burgerparticipatie. Daarnaast ben ik als penningmeester betrokken bij de Stichting VAD (Vakantie Aktiviteiten Dukenburg) die jaarlijks o.m. het Bouwdorp Duuk organiseert. Ook ben ik als penningmeester verbonden aan de Budget Adviesgroep Neerbosch-Oost . Ik ben lid van de werkgroep Canon van Dukenburg. Opgericht in 2016 ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Dukenburg brengt deze werkgroep de geschiedenis van Dukenburg via een website (www.canonvandukenburg.nl) in beeld.

Op politiek vlak ben ik een nieuwkomer. Ik ben lid geworden van de politieke partij Voor Nijmegen.Nu omdat ik het belang van een goede vertegenwoordiging van Nijmegenaren (en Dukenburgers in het bijzonder) in de Gemeenteraad van groot belang vind. Ik vind dat de lokale partij GewoonNijmegen.Nu daartoe een prima instrument is. Een lokale partij die niet gestuurd of beïnvloed wordt door de landelijke politiek maar haar eigen koers kan varen acht ik zeer belangrijk.

Als fractievolger zal ik mij naar beste weten en kunnen inzetten!

Jacqueline Veltmeijer (Fractievolger)

Mijn naam is Jacqueline Veltmeijer en ik ben 70 jaar jong. Ik woon al mijn hele leven in Nijmegen. Sinds 1975 in Dukenburg (eerst in Weezenhof en nu al een aantal jaren in Tolhuis.) Mijn schoolopleiding heb ik gehad in Nijmegen (MULO en Detailhandelsschool)

In 1999 ben ik na een 4-jarige studie afgestudeerd aan de kunstacademie in Tilburg. Ik ben getrouwd met Hans en wij hebben 4 kinderen en 8 kleinkinderen.

Sinds ik in Dukenburg woon voel ik mij sterk betrokken bij het groen in Dukenburg en zit daartoe in diverse overlegorganen. Daarnaast ben ik lid van het IVN Natuureducatie Rijk van Nijmegen

Net als Hans ben ik ook lid van de werkgroep Canon van Dukenburg. Opgericht in 2016 ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Dukenburg brengt deze werkgroep de geschiedenis van Dukenburg via een website (www.canonvandukenburg.nl) in beeld.

De politiek is mij niet geheel vreemd, gezien mijn grote betrokkenheid bij burgerparticipatie. Ik vind het van groot belang dat er een goede vertegenwoordiging van Nijmegenaren (en Dukenburgers in het bijzonder) in de Gemeenteraad is.

Daartoe vind ik dat de lokale partij Voor Nijmegen.Nu een prima instrument is. Een lokale partij die niet gestuurd of beïnvloed wordt door de landelijke politiek met haar eigen, zelfstandige koers vind ik zeer belangrijk.

Als fractievolger ga ik ervoor!

Ellen van Eldik (Penningmeester)

Ik ben 59 jaar oud, geboren en getogen in Nijmegen.

Opleiding: omdat ik op de avondschool het Atheneum heb afgemaakt, werkte ik al vrij jong, allereerst als typiste op de KU Nijmegen, daarna als secretaresse op een advocatenkantoor en vervolgens 28 jaar lang (van 1989 tot half 2017) bij mijn grote liefde N.E.C.

Onder het werken heb ik de SPD opleiding gedaan.

De laatste 2 jaar heb ik gewerkt bij FC Twente, deze voetbalclub ga ik per 1 oktober a.s. verlaten en ben dus op zoek naar een nieuwe baan.

Hobby’s: voetbal en wandelen. Ik ben trainer bij Trekvogels vrouwen 1 en in het bezit van het trainersdiploma Uefa B.