Versmallen Graafseweg: slecht idee

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Het college wilt de Graafseweg staduitwaarts versmallen.

Vanwege de fietsveiligheid is het College van B&W voornemens om het aantal autorijstroken op de Graafsebrug terug te brengen van twee naar één. Deze rijstrook wordt dan dus bij het fietspad getrokken. Dit is een slecht plan om een aantal redenen:

  • Er is geen onveilige situatie op de Graafsebrug staduitwaarts voor fietsers.
  •  Door het terug brengen van het aantal auto rijstroken naar één creeer je een flessenhals. Zoals je stadinwaarts dagelijks kunt zien stroopt het verkeer dagelijks vast op de Graafsebrug.
  • Deze flessenhals zal beginnen op de Graafsweg voor de afslag met de Burghardt van de Bergstraat, er komt nl. een vaste rijstrook en stoplicht om linksaf te slaan, waardoor de kans levensgroot is dat de opstopping tot op het KK-plein komt te staan met alle gevolgen van dien.

Los van deze punten is het totaal van de zotte dat er geld wordt uitgegeven voor een situatie die niet onveilig is terwijl er 2,5 km verder al jaren lang een levensgevaarlijke oversteek in stand wordt gehouden. Bij die oversteek is recent nog een dodelijk slachtoffer gevallen.

Voor Nijmegen.nu vindt dan ook dat als je geld wilt investeren in fietsveiligheid dat je dat moet doen op plekken waar het voor fietsers onveilig is!

 

1 gedachte over “Versmallen Graafseweg: slecht idee”

  1. Ik ben het het met bovenstaande deels niet eens. Er wordt hier heel hard gereden en dat is geen napraten maar eigen ervaringen. Naast de slechte lucht die het creëert en de geluidsoverlast die het veroorzaakt zijn de verschillende oversteken over deze weg wel onveilig.
    Dat er wat gedaan wordt aan zo’n drukke weg dicht langs huizen en door de stad is hard nodig. Dat de route van de oversteek en S100 niet goed zou zijn aangelegd is een andere discussie, weliswaar met elkaar te maken, maar dat daarom de Graafseweg dan dit moet opvangen lijkt mij niet meer de bedoeling.
    Ik pleit voor een mooie stadslaan met een groene strook (bomen ertussen) zodat het voor de mensen die er wonen ook aangenamer wordt. Ik ben het er wel mee eens dat de S100 niet goed is aangelegd en veel beter had gekund. Dit was al te zien aan de eerste rotonde die er werd geplaatst, bij de Anac.

Geef een reactie