De wijsheid ligt op straat

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

In de gelderlander van 12.11.2017 verscheen een opmerkelijk bericht. Dit bericht ging over de oplossing die een onderzoeks- en adviesbureau heeft bedacht (Duct-tape) voor een bestaande, en blijkbaar grote, irritatie van fietsers die op het keizer karel plein fietsen.

De oplossing is opmerkelijk maar daar gaat mijn verbazing niet over. Mijn verbazing gaat over iets heel anders. Onder het bericht van de Gelderlander kunnen lezers reacties geven. Een kleine bloemlezing:

“Hulde! Al aantal keer melding gemaakt bij gemeente, maar situatie bleef hetzelfde. Geen prioriteit en geld, was de redenatie. Hoe duur zou een rolletje ductape zijn? Of een likje verf? Want het experiment laat zien dat verder niets nodig is… Bij een eerder verkeerslicht op het plein speelt het ook… Maandag een rolletje ductape mee, dan maar. Of is de gemeente nu wakker geschud?”

“Een prima initiatief. Zo zijn er in de stad enkele tientallen vergelijkbare situaties die met een simpele ingreep verbeterd kunnen worden. Goed werk dames!”

“Om een rol ducttape te bestellen, moeten 20 ambtenaren geactiveerd worden! Een gedragsverandering lijkt me dan op z’n plaats…”

“En de Gemeente? Ach, die slapen gewoon verder…….”

“Ho ho even, dat gaat niet zomaar! Eerst een ambtelijke studiegroep die een advies uitbrengt. Waar dan weer eindeloos over gediscussieerd moet worden. En met war mazzel geeft de gemeente over twee jaar de opdracht om een paar lijntjes te trekken. Hopelijk wel op de juiste plek want anders…. Beginnen we van voren af aan.”

Hoe kan het nou dat een ambtenaren apparaat van 1200 man, 39 raadsleden (Ja, ik dus ook!), 46 fractievolgers, 6 college leden en 1 burgemeester deze ergernis niet hebben onderkent en hebben opgelost? En hoe kan het dat deze ergernis klaarblijkelijk zo groot is maar dat het “ons” (of in ieder geval mij) nooit bereikt heeft? Hoe gaan we nu bewerkstelligen dat wat er leeft in de stad ook zichtbaar wordt in het stadhuis?

Suggesties? Ik hoor ze heel graag!

Vergelijkbare irritaties? Ook die hoor ik heel graag!

 

Geef een reactie