Kammie jaja jippiejippie jeeeeee!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Woensdag 15 november 2017 wordt de laatste hobbel genomen en ligt er een definitief voorstel voor de inrichting van bedrijventerreinen in de regio. Voor Nijmegen betekent dit:

  • Praxis aan de van Rosenburgweg blijft maar mag niet uitbreiden.
  • Gamma Nieuwe Dukenburgseweg en Bristol Griftdijk) staan op rood, wat inhoudt handhaven bestaande vestiging en gebruik, maar geen vierkante meters detailhandel toevoegen. Bij beëindiging vestiging en gebruik mag er geen nieuwe detailhandel komen.
  • Er komt een nieuwe bouwmarkt van 20.000 m2 in Ressen

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen spraken alle politieke partijen zich eensgezind uit tegen ontwikkeling van retailgrond in Ressen; DNF zelfs expliciet tegen de komst van een bouwmarkt. Alle lijsttrekkers deden tijdens het Gelderlander verkiezingsdebat persoonlijk de belofte: geen winkelgebied bij Ressen! Nu het college toch een Hornbach wil toestaan, is de vraag: houden de Nijmeegse raadsleden hun poot stijf? Of plegen de raadsleden van SP, GroenLinks, PvdA en DNF massaal kiezersbedrog?

Voor de zekerheid heb ik er nog even een tweetal verkiezingsprogramma’s bij gepakt:

Stadspartij DNF: Geen winkelgebied bij Ressen. Een bouwmarkt of winkelgebied in Ressen is in deze tijd niet wenselijk. Dit legt een nog grotere druk op ondernemers in de binnenstad, die nu juist beschermd moeten worden.

SP: We stoppen met de plannen voor een mega-winkelpark bij Ressen.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie