Snap jij het nog?

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Het college heeft in al haar wijsheid besloten dat er geen commerciële promotiestands meer mogen komen in de binnenstad. De Gelderlander publiceert vandaag een artikel dat er grote ergernis is over het grote aantal straatverkopers in de binnenstad.

Dat klopt! Er is een grote ergernis over het aantal straatverkopers en bedelaars in het centrum van Nijmegen. Maar juist dat wordt niet verboden door het college.

Wat wordt er dan wel verboden? Nou… Promotiestandplaatsen voor commerciële doeleinden worden dus verboden.

Huh? Wat zijn dat dan? Dit zijn standplaatsen ter promotie van een (nieuw) product, bijvoorbeeld mobiele telefonie, maaltijdbezorging, blikjes frisdrank, abonnementen op kranten en tijdschriften, kortom met als doel winst maken. Deze promotieplaatsen worden momenteel vooral aangevraagd (en vergund) in autovrije/-luwe gebied in de binnenstad (Broerstraat, Marikenstraat etc.). Men moet dus een vergunning aanvragen voordat je zo’n standplaats mag inrichten. Dus als er al irritatie over is dan ligt dat, volgens mij, meer aan het aantal verstrekte vergunningen

Vergunningvrij mag je van deur tot deur of in een winkelstraat zonder vaste standplaats produkten verkopen. En laat nu juist daar de grootste irritatie zitten. Straatverkopers die je ongevraagd aanspreken en proberen producten aan je te verkopen. En nu juist dit wordt door het college niet verboden. Snap jij het nog?

Geef een reactie