Mag ik jouw stem?

Lydia-Woudenberg
Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Mag ik jouw stem

zijn in de gemeenteraad?

“Waarom zou ik stemmen? Want de gemeenteraad en B&W doen toch wat ze zelf willen.”
“De gemeente geeft alleen om rijken en bedrijven, naar de gewone burger luisteren ze toch niet.”
Dit zijn enkele opmerkingen die ik regelmatig hoor. En ooit ook zelf zo erover dacht. Je hoorde geluiden in een wijk van de wijkbewoners hoe zij over een situatie daar dachten, maar de gemeente besliste toch anders. “Zie je wel, wij doen er niet toe.”
Met jouw stem geef ik jou een stem in de Nijmeegse gemeenteraad. Want wij gaan jou daar een belangrijke rol in geven door middel van regelmatige polls over zaken die spelen in de gemeenteraad. Jij mag daar samen met iedereen die wilt op meestemmen, en wij nemen jullie stem daarin over! Want wij zitten daar voor jou! En voor ons is jouw oplossing voor een probleem in de wijk belangrijker dan die van een of ander bureau die de situatie niet kent.
Nee, ik heb geen hoge opleiding genoten, ik heb geleerd van het leven en de mensen die ik daarin tegenkwam. Voor mij is iedereen gelijk; rijk, arm, hoog opgeleid, laag opgeleid, gezond of niet gezond. Ongeacht afkomst, religie of huidskleur. Van mij krijg je mijn respect, of ik het nu terug krijg of niet. Armoede en werk en inkomen gaan mij aan het hart, en daar zal ik me veel mee bezig gaan houden. Op dit moment heb ik zelf nog geen baan, maar daarmee wil ik laten zien dat je dus ook als werkzoekende zonder hoge opleiding wat kan betekenen voor je stad.
Grote lopende zaken laat ik aan anderen over, ik wil me vooral met de kleinere en nieuwe zaken bezighouden. Met de burger die zich vergeten voelt. Voor de kleine ZZPer. Mensen die het moeilijk hebben. Ik ben er VoorNijmegen, en wel Nu! Weg met die onbegrijpelijke gemeentetaal en hopeloze regels waar een gewoon mens niks van begrijpt. Het moet en kan sneller en gemakkelijker!
Dus geef jij mij jouw stem, dan bén ik jouw stem!

Foto: Paul Ridderhof

Geef een reactie