Gezocht: 6 kandidaat wethouders

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Voornijmegen.nu is op zoek naar:

6 kandidaat wethouders

GewoonNijmegen.Nu is voor transparantie bij de benoeming van wethouders. Het liefst zien we dat deze, net als de gemeenteraad en de burgemeester, direct door de inwoners gekozen wordt. Wij willen niet dat een wethouder benoemd wordt omdat zij/hij toevallig lid is van een  politieke partij. Wij zijn dan ook op zoek naar 6 kandidaat wethouders.

Functieomschrijving

Een kandidaat wethouder heeft bestuurlijke ervaring, woont en leeft in Nijmegen en staat middenin de samenleving. Zij/hij is actief op sociale media en is bereid om geregeld verantwoording af te leggen over haar/zijn beleid en dat van het college. Elk jaar zal de kandidaat wethouder, net zoals elke andere werknemer, een beoordeling en functioneringsgesprek krijgen. Uiteraard is het de gemeenteraad die, in meerderheid, beslist over het aanstellen en functioneren van de kandidaat wethouders.

Arbeidsvoorwaarden

Een kandidaat wethouder die, nadat deze door de meerderheid van de raad is benoemd tot wethouder, wordt beloond conform het rechtspositie besluit wethouders.

Over deze beloning zal door de benoemde wethouder geen afdracht verplichting gelden aan VoorNijmegen.NU. De benoemde wethouder zal dan ook niet namens GewoonNijmegen.Nu in het college zitten.

Sollicitatieprocedure:

U kunt uw schriftelijke sollicitatie voor 21 maart (de dag van de verkiezingen) sturen aan info@gewoonnijmegen.nu

Uiteindelijk bepaalt de verkiezingsuitslag of GewoonNijmegen.Nu mee gaat onderhandelen over een nieuwe coalitie. Tegelijkertijd met dit proces zullen de sollicitatiegesprekken, openbaar, worden gevoerd. Bij deelname van VoorNijmegen.NU aan de coalitie zullen we 1 of meerdere kandidaat wethouders aan de gemeenteraad voorleggen waarna deze, in meerderheid, deze voordracht moet accepteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze lijsttrekker Paul Eigenhuijsen op telefoon nummer 06-12194037

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef een reactie