Griftdijk blijft een sluiproute

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Nu moet inmiddels wel duidelijk zijn dat doorgaand verkeer in de spits niet op de Griftdijk-Noord mag rijden, zei de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens vorige week nog op vragen van VVD Nijmegen, Gewoon Nijmegen en ons. Maar de realiteit blijkt anders.

Per dag riskeren vierhonderd automobilisten een boete van 149 euro omdat ze zonder vergunning in de ochtend- of avondspits over de Griftdijk-Noord in Nijmegen rijden. Dat blijkt uit recente tellingen. Dat zijn er veel te veel, vindt ook de gemeente Nijmegen. Overtreders krijgen niet meteen een bekeuring, maar ontvangen nog tot eind van het jaar een waarschuwingsbrief bij een eerste fout.

Deze weg leent zich niet voor een dergelijke afsluiting.

Geef een reactie