Je moet snijden in vet, niet in botten!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Doornroosje met studentenhuisvesting SSH&, gezien vanaf het dak van Metterswane

GewoonNijmegen.Nu: gebruik subsidie Doornroosje voor sociale tekorten

NIJMEGEN – Nijmegen moet in het kader van de bezuinigingen de jaarlijkse subsidie voor poppodium Doornroosje stopzetten. Dat zegt Paul Eigenhuijsen, fractievoorzitter van GewoonNijmegen.Nu

Met het geld dat daarmee vrijkomt kunnen onder meer de plastic afvalzakken gratis blijven, hoeft de entree voor schaatsbaan Triavium niet omhoog en kan de bus voor 65-plussers gratis blijven, betoogt Eigenhuijsen: ,,Jaarlijks krijgt Doornroosje 1,6 miljoen euro aan subsidie van de gemeente. Doornroosje draait hartstikke goed en heeft een groot eigen vermogen, waardoor ze makkelijk kunnen doordraaien zonder subsidiegelden.”

‘Snijden waar het meest vet zit’

Eigenhuijsen benadrukt het belang van een poppodium: ,,Doornroosje is belangrijk voor de stad. Maar we moeten de aankomende jaar fors bezuinigen. Dan moet je snijden waar het meeste vet zit.”

Oppositiepartijen als de VVD en Stadspartij DNF vinden dat de subsidie voor Doornroosje ook wel wat minder mag: ,,Nu zit een maximum aan het aantal commerciële concerten dat in Doornroosje wordt gehouden”, zegt Wendy Grutters (Stadspartij DNF). ,,Denk aan bands als BLØF, waarvan je vooraf weet dat het uitverkoopt. Als we dat maximum aantal concerten oprekken, kan Doornroosje meer geld binnenhalen. Die extra winst kan je compenseren met een iets lagere subsidie.”

De coalitiepartijen zien niets in een subsidiestop voor Doornroosje. Zij wijzen op de belangrijke functie die het poppodium in de stad vervult ,,En daarnaast is het ook een vertrouwenskwestie”, aldus Pieter van Megen (D66). ,,Als je als overheid een subsidie belooft, kun je daar niet zomaar afstand van doen.”

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/gewoonnijmegen-nu-gebruik-subsidie-doornroosje-voor-sociale-tekorten~a6b28c26/

Geef een reactie