Column van onze voorzitter

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

 

Referendum
Beste leden en volgers van VoorNijmegen.nu, in ons verkiezingsprogramma van de laatste gemeentelijke verkiezingen hebben wij van VoorNijmegen.nu het referendum als een van onze speerpunten gehad. Met de slogan ”de wijsheid ligt op straat” vinden wij het als partij erg belangrijk dat de burger mee kan denken. Vooral als er veranderingen komen die vergaande gevolgen voor de stad hebben.

Er spelen nu drie situaties waarvan wij voldoende reacties uit de stad hebben ontvangen om de moeite te mogen nemen een referendum te starten. De (2de) versmalling van de Graafseweg waarbij wij van mening zijn dat de eerste al een kolderiek besluit was, de bussen op de Waalkade waarvan wij vinden dat dit per direct moet worden teruggedraaid in verband met de verkeersveiligheid, als alternatief zijn keerlussen aan de beginpunten vd kade afdoende en de bussen verder over de singels.Als derde punt vinden wij dat het Jonkerbosplein moet blijven wat het is, een parkeerplein. Bedoeld voor medewerkers van de omringende bedrijven en voor grote evenementen en wedstrijden van ons aller NEC.

Het starten van een referendum is niet heel simpel in Nijmegen, bewoners moeten zich via een inschrijfformulier op onze website aanmelden met naam mail en paspoort/ID nummer. Dit is noodzakelijk om te kunnen zien of iemand in Nijmegen woonachtig is. Wij begrijpen (gezien de vele verontwaardigde reacties) dat dit best vervelend is, echter is dit een “regel” van de gemeente en kunnen we daar niet van afwijken, wij zullen deze regel wel ter discussie gaan stellen binnen de gemeenteraad. Ook komen wij naar u toe de aankomende weken, met flyers met dezelfde vraagstelling als op onze website echter worden ze dan niet digitaal opgeslagen door ons.
U kunt zich echter ook via de gemeente bekend maken, dit kan door middel van de volgende stappen te ondernemen, als eerste door overlegging van het legitimatiebewijs op het stadhuis en het klaarliggend formulier daar te tekenen, een email zenden naar gemeente met dezelfde acties die wij vragen op onze website id/pas nummer naam en e-mail aan ondersteuningsverklaring@nijmegen.nl en als laatste een brief sturen naar de gemeente met een kopij vh legitimatiebewijs.
Het is even een aantal acties die gedaan moeten worden alvorens we het referendum gestalte kunnen geven, maar we proberen zoveel mogelijk ons verkiezingsprogramma te volgen en u daarin te betrekken, daar hoort dit referendum ook bij, want zoals gezegd, de wijsheid ligt op straat.
Ik hoop van jullie vele reacties te ontvangen zodat jullie in ieder geval je mening kunnen laten horen, wat de huidige coalitie ermee gaat doen zal later blijken. Als stem van de stad Nijmegen willen wij iedereen een mogelijkheid bieden mee te praten over grote veranderingen in de stad.

Harold Bastiaans,
Partij voorzitter VoorNijmegen.nu

Geef een reactie