Column Graafseweg

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Het college is voornemens om de Graafseweg (tussen Rozenstraat en Wolfskuilseweg) te versmallen tot 2×1 rijstrook. Op dit moment is er overcapaciteit op de Graafseweg, er rijden minder auto’s over de weg dan dat de weg aankan en het college kiest er dus voor om de weg te versmallen. Het doel is dat doorgaand verkeer de S100 kiest en dat verkeer binnen Nijmegen kiest voor openbaar vervoer of de fiets. Uit een simulatie blijkt dat het tijdsverlies stad in- en stad uitwaarts 15 seconden bedraagt.

Wij vinden dit geen goed idee. De Graafseweg is dé weg voor Dukenburgers en mensen uit Lindenholt om in het centrum te komen. Dukenburg en Lindenholt vergrijzen en je kunt die mensen niet dwingen om op de fiets te gaan. Maar het Openbaar Vervoer dan? Dat zou wat ons betreft een prima oplossing zijn. Zorg voor een goede en goedkope OV verbinding van Dukenburg en Lindenholt naar het Centrum. Mocht daar een aparte busstrook voor nodig zijn dan valt daar met ons over te praten.

Wilt u ook mee praten over het versmallen van de Graafseweg? U kunt nog steeds uw steun uitspreken voor ons referendum initiatief

 

Geef een reactie