Verbazing!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Verbazing dat is wel het juiste woord, verbazing afgelopen woensdag over een voorstel over het vuurwerk afsteken in onze stad. Een landelijke verbod voor wat betreft knalvuurwerk en vuurpijlen is kennelijk niet genoeg voor Nijmegen. Net als Rotterdam ligt er nu een algeheel vuurwerkverbod in Nijmegen. Waar in Rotterdam nog een algehele vuurwerkshow wordt gehouden is ook dat in onze stad niet aan de orde als ik onze burgemeester mag geloven. Ik vraag me oprecht af wat daarvan de reden is. De incidenten van afgelopen nieuwjaarsnacht waren op een hand te tellen waarbij elk incident er natuurlijk een teveel is. Wordt de grote groep welwillende nieuwjaarvierder nu gestraft door een relatief klein groepje raddraaiers? Yep, dat denk ik wel. De gegeven redenen van de tegen stemmers gingen niet verder dan ”dit is beter voor de stad, beter voor het milieu, beter voor de dieren en makkelijker te handhaven” Ik geloof er helemaal niks van, en ik hoop dat ik op 1 januari s ’middags kan zeggen dat ik ongelijk had. Bizar blijft overigens wel dat deze maatregel zo krom is dat er wel gewoon vuurwerk verkocht kan worden, en ik ook gewoon vanuit mijn achtertuin kan afsteken.

Die andere verbazing kwam 2 dagen later, vanuit het NPO radio1 kwamen er een verzoek van hulporganisaties zoals stichting Vluchteling om 2500 weeskinderen op te willen vangen, dit dan verdeeld over een aantal Europese landen. Daarbij waren foto’s te zien van kou kleumende kinderen van rond de 5/6 jaar.

Ieder weldenkend mens ziet dat dit soort schrijnende gevallen niet wenselijk zijn, en dat het logisch is deze kinderen een thuis te bieden. Echter s ’avonds op “Nieuwsuur” van de NPO, een zeer degelijk en objectief medium, was er een item waaruit bleek dat het allemaal net even iets anders ligt. Het betreft veel kinderen ( voornamelijk jongens) van 14 jaar en ouder die mogelijk ( in het kader van gezinshereniging) vooruit gestuurd worden door de ouders. Dit geeft dan natuurlijk een ietwat ander beeld van de situatie en moet je wat mij betreft elke situatie afzonderlijk goed bekijken. Als je dit dan schrijft op twitter word je binnen de kortste keren in de hoek van de PVV of FvD geduwd en dat vind ik opzicht best zorgelijk.

Oplossingen zoeken voor problemen kun je op verschillende manieren, we moeten wat mij betreft wel waken dat we elkaar niet in een hoek duwen omdat er iets gevonden wordt van de ander. Daarnaast vind ik als je dan wat regelt, je dan ook hetzelfde moet regelen voor de Nijmeegse zwerfjongeren die onder de brug slapen en nergens terecht kunnen. Onze partij is er voor alle Nijmegenaren, dus ook voor de hulpbehoevende zwervers, er is ruimte genoeg op plekken die nu leeg staan waar deze doelgroep zich veilig moet kunnen voelen, en als we ruimte creëren voor vluchtelingen moeten we dat ook voor deze groep doen.

Harold Bastiaans

4 gedachten over “Verbazing!”

  1. Allereerst wil ik zeggen, dat de gemeente Nijmegen compleet is doorgeslagen met het vuurwerkverbod.
    Ben benieuwd hoe men het vuurwerkverbod gaat handhaven, terwijl er nu al een tekort aan agenten op straat is! Ik stel voor doe wat aan de armoede, ouderenzorg, opvang van zwervers, criminaliteit enz. enz. in Nijmegen.
    Dit is beter voor de stad, gezondheid/welzijn van de mensen en als de gemeente Nijmegen echt wil, zeer zeker te realiseren! Als de gemeente Nijmegen net zo snel aktie onderneemt tegen bovenstaande als het vuurwerkverbod dan krijgen ze mijn respect!

  2. Hoeveel plekken tekort/op wachtlijst voor pleeggezinnen in Nijmegen? Hoeveel plekken tekort voor andere Zorg voor deze kinderen. Dat eerst maar eens aanpakken, en gemeente raad met cijfers over beide confronteren.

Geef een reactie