Corona, anderhalve meter <-1.5-> en Nijmegen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Sinds begin maart zitten we in een heuse spagaat, de wereld is geconfronteerd met iets waar geen antwoord op is, het heet Covid 19 en is een virus waar nog geen vaccin voor is. Iedereen heeft er mee te maken, zo ook politiek Nijmegen, die op een hele andere manier politiek moet vergaderen dan anders.

“ Videovergaderen”  zal mogelijk het nieuwe woord van 2020 worden in de Dikke van Dale want zo houdt menig bedrijf, vereniging, stichting of sportclub haar vergaderingen. Zo ook wij, Voornijmegen.nu vergadert digitaal op dinsdag, de fractie, bestuur en actieve leden zitten vanachter de computer te vergaderen om nieuwe voorstellen en initiatieven voor ons mooie Nijmegen te bespreken en uit te werken. We hebben een aantal mooie voorstellen uitgewerkt waarmee we Nijmegen weer een beetje mooier maken.

Het eerste initiatief zijn de Stolpersteine, een gedenkplaatje voor elke gedeporteerde joodse inwoner van Nijmegen die ten tijde van de tweede wereld oorlog vermoord is. Op zo’n plaatje staat de naam, geboortedatum, deprotatiedatum tevens datum en plaats van overlijden. Dit moet dan geplaatst worden bij de woning waar deze persoon het laatst gewoond heeft, “opdat wij nooit vergeten” https://www.gelderlander.nl/nijmegen/449-struikelstenen-in-nijmegen-om-joodse-oorlogsslachtoffers-te-herdenken~a5239ed8/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR2Y-NxSHTSOI_R7cCEwpsBoZvGXaVaPLwJRKifwER67Di4EN35U9d7FpDg

Verder laat Corona crisis, zeker voor onze Nijmeegse middenstand, diepe sporen en is het een praktisch onmogelijke opgave hier ongeschonden uit te komen. Onze partij pleit dan ook voor een acuut noodfonds van € 24 miljoen euro voor de getroffen ondernemers. https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2447691/Creeer-miljoenenfonds-voor-Nijmeegse-ondernemers?fbclid=IwAR3VfsVdh0hMUJq9igJy2TUVPEl6a1wE25qutIq-1H9BRALUxtJ0TVOdZas

Verder hebben we met collega oppositiepartij Gewoon Nijmegen een tweetal discussiestukken voor Dukenburg geschreven. Een voor winkelcentrum Weezenhof waarin we hebben geschreven hoe wij de toekomst daarvan zien, het andere initiatief is een discussiestuk over de toekomst van de zwembaden in Nijmegen. Wij willen een een nieuw zwembad/ijsbaan combinatie realiseren in Zwanenveld waarbij wij rekening houden met het sluiten van het bad in Meijhorst. https://gewoonnijmegen.nu/2020/04/27/wat-is-de-toekomst-van-wc-weezenhof/?fbclid=IwAR2g9R4RSE_ah201cjwgfyBvBn8ApbYDs3vVciFQ_OvYRcucjdphARn3MNU

https://www.dedukenburger.nl/bladeren-1?fbclid=IwAR3jxmgs9UEPoSoYi6qsdtyKiNynHBbfsFbf8nc65O8Saw9BknoU7jp1SlE

Al met al zijn we ondanks de idiote periode waar we helaas inzitten druk bezig een beter Nijmegen te realiseren, denk nu vooral aan je naaste en help daar waar nodig met de boodschappen voor de oudere medemens, zorg dat de alleenstaande niet vereenzamen en maak er het beste van.

Harold Bastiaans

 

 

Geef een reactie