Haal de Stolpersteine ook naar Nijmegen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wij hebben, samen met CDA Nijmegen een initiatiefvoorstel geschreven om de Stolpersteine naar Nijmegen te halen.

Een Stolpersteine is een gedenkplaatje (naam, geboortedatum, deportatiedatum en plaats en datum van overlijden) voor de deur van de laatste woning van een joodse inwoner van Nijmegen. Deze joodse inwoners van onze stad zijn helaas nooit meer teruggekeerd.

Onze fractievoorzitter Paul Eigenhuijsen:,Eigenlijk zouden alle steden waaruit Joden zijn gedeporteerd struikelstenen moeten krijgen.’’ Mark Buck: “Opdat we nooit vergeten en opdat iedereen die door Nijmegen loopt zich ook realiseert welk een leed de Joodse gemeenschap in onze stad geleden heeft.

Wij hopen dat de rest van de raad ook voorstander is van dit idee.

Geef een reactie