Skaeve Huse.

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Tussen het aannemen van voorliggend bestemmingsplan en het toenmalige buurtbeheerplan zit bijna 7 jaar. Inmiddels moet het bestemmingsplan Met stoom en kokend water door de raad moet worden vastgesteld Maar ongeacht het verstrijken van bijna zeven jaar is het college er niet in is geslaagd het buurtbeheerplan te actualiseren. Er staat nu bijvoorbeeld in dat er in het voorjaar van 2014 (!) een rapportage moet worden gemaakt over de situatie voorafgaand aan het plaatsen van bewoners in de zorgwoningen.

De vestiging van de “Skaeve Huse” aan de Stadsbroekseweg al geen vlekkeloze start heeft gemaakt. Deze behandeling in de raad verdient zeker ook niet de schoonheidsprijs. En we moeten ervoor waken om (nog meer) draagvlak bij de bewoners te verliezen.

Wat ons betreft komen er dus alleen Skaeve Huse als het BuurtBeheerPlan up-to-dat is.

Daarnaast komen steeds meer gemeenten terug van hun plan voor Skaeve Huse;

  • Het college in Deventer heeft in november 2019 het voornemen uitgesproken te stoppen met het project Skaeve Huse. Redenen hiervoor zijn enerzijds de veel hogere kosten van de ontwikkeling en anderzijds het feit dat er momenteel minder behoefte lijkt te bestaan aan dit soort woningen.
  • Van de 12 Skaeve Huse die in 2017 in Eindhoven zijn opgezet stonden er vorig jaar nog steeds 3 leeg. Onder de doelgroep lijkt de animo voor verhuizingen naar de kleine woningen aan de snelweg niet groot.
  • Tilburg heeft aan 1 locatie voor de Skaeve Huse voorlopig voldoende. Er blijkt nauwelijks verloop te zijn in de 9 containerwoningen

Wat ons betreft komt er dan ook een evaluatie moment waarbij stoppen met dit project een reeele optie moet zijn.

amendement Met een up-to-date BBP doet ook Weezenhof helemaal mee

amendement Als er overlast ontstaat dan is deze tijdelijk 2.0

Geef een reactie