Column: Het zomerreces is begonnen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wat een vreselijk half jaar hebben we met zijn allen gehad, een vreselijk virus waait over de wereld en het is nog met geen medicijn te stoppen. Ook in Nijmegen hebben we met het virus te maken en zo goed en kwaad als het kan vergaderen we online met zijn allen, werken we thuis, laten we zo veel mogelijk de boodschappen bezorgen en bestellen we online onze spullen.
Uiteraard proberen we onze lokale ondernemers te steunen, en dat is dan ook gedaan door de Nijmegenaar. Gelukkig wel, maar of iedereen het daarmee gaat redden is nog de grote vraag.

Corona heet het virus, voor vele is dat normaliter het biertje wat ze zomers drinken met een citroentje, nu is het ’t onbekende gevaar, waar niemand weet waar het gaat stoppen, komt er een medicijn? Komt er een vaccin? En zo ja, wat is dan de uiteindelijke schade wat het heeft opgeleverd.
Ook politiek is het in Nijmegen het afgelopen jaar anders dan normaal, raadsvergaderingen gaan online en we hebben nog nooit zo privé achtergronden van raadsleden en fractievolgers gezien via de online vergaderingen. Alles heeft zo zijn charmes natuurlijk, maar niks gaat boven face to face vergaderingen waar de boodschap altijd beter aankomt dan online.


Ook onze eigen partij heeft last gehad van het virus, onze altijd leuk bezochte wekelijkse bezoeken aan de wijkcentrums waren vanaf maart voorbij, de wijkcentra’s waren gesloten en ook wij hebben toen besloten onze vergaderingen online te doen en dat dan natuurlijk zonder publiek.
Ook waren er nog verrassende acties te ontdekken. Nadat Leo Venderbosch om privé redenen had besloten te stoppen als fractievolger en Paul er op dat moment alleen voor zou staan hebben zich 5 nieuwe fractie volgers gemeld; en niet de minste. Stuk voor stuk mensen met het Nimweegs hart op de goede plek. Te beginnen met Richard Heuveling, een jongen die de taal van de straat spreekt, humor heeft en ook nog eens heel veel weet van onze geschiedenis. Daarnaast Hans Jacobs, een uitgesproken Nijmeegse jongen die staat voor zijn idealen en gaat proberen #dewijsheidligtopstraat uit te voeren door veel te luisteen naar de bewoners van de stad. Verder hebben Hans en Jacqueline Veltmeijer zich aangemeld als fractievolger. Dit Dukenburgs duo staat bekend in het ”Dukenburgse” als actieve vrijwilligers op diverse vlakken, zij hebben zich als taak gesteld Dukenburg nu eens echt te vertegenwoordigen in de Nijmeegse politiek. Want hoe groot Dukenburg ook is, het is nu niet de meest favoriete plek voor onze politieke collega’s.


Vanuit het bestuur wensen wij deze fractievolgers heel veel succes ter ondersteuning van Paul, die er ineens een 5 tal krachten bij heeft gekregen. Als laatste fractievolger zal ondergetekende zich gaan inzetten voor Voornijmegen.nu, eindelijk! Nadat ik een uitstap heb gemaakt naar het pittoreske Molenhoek ben ik weer terug op Nimweegse bodem. Jaren heeft bij ons thuis op de muur de tekst gestaan “ in de verte ligt Nijmegen”. Een tekst van onze stadstroubadour Frank Boeijen. Nu ik terug ben op de rood zwarte bodem zal ik me inzetten voor een beter en mooier Nijmegen, waarbij de taal van de straat zijn gehoor moet vinden in de raadszaal. Op naar een groter VoorNijmegen.NU.

In 2022 staan wij er weer voor jullie, zijn jullie er dan ook voor ons? #StemLokaal #StemVoorNijmegen.nu


Verder wens ik iedereen een fijne vakantie, we hebben in Nijmegen hele mooie plekken, soms is het niet nodig ver weg te gaan, zeker niet in Coronatijd. Bel Richard Heuveling eens op voor een van zijn mooie stadswandelingen, je weet niet wat je allemaal te horen krijgt….


Harold Bastiaans

Geef een reactie