In Nijmegen kopen is in Nijmegen wonen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Wij komen met een initiatief voorstel om te pleiten voor de ‘zelfbewoningsplicht’. ‘Ook in Nijmegen is een chronisch tekort aan woningen. Ook in Nijmegen worden nieuwbouwwoningen opgekocht om (duur) verhuurd te worden. Deze ontwikkeling is slecht voor de stad, slecht voor de doorstroming, slecht voor haar inwoners’. Starters en mensen met een kleine beurs hebben zo een kans in Nijmegen een huis te kopen, is de gedachte. Daarnaast pleiten wij voor een antispeculatiebeding waarbij woningen voor tien jaar niet zomaar doorverkocht kunnen worden aan beleggers.

Het laat er zich naar uit zien dat ons voorstel op een meerderheid in de raad kan rekenen. Ook SP, Groen Links en PvdA zijn voor een zelfwoonplicht.

Geef een reactie