Gaat het Nijmeegs college na 15 jaar weer dwarsliggen?

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Sinds 2005 wordt er gestreden over de aanleg van de dorpensingel. Dan was Nijmegen weer tegen, dan de provincie en dan weer lingewaard. Eindelijk, nadat de raden de koppen eens bij elkaar hadden gestoken, was er overeenstemming: De dorpensingel komt er!

Maar nu begint het gezeur weer.

https://www.gelderlander.nl/lingewaard/geschil-tussen-lingewaard-en-nijmegen-gaan-we-50-of-80-rijden-op-dorpensingel~aea3896a/

Lingewaard pleit ervoor om er bordjes ‘80′ te plaatsen en vindt daarbij de politie aan haar zijde. De gedachte: de ruim 1 kilometer lange route loopt goeddeels door de weilanden, er staan niet of nauwelijks huizen aan en dan wordt een te lage snelheid gezien als het in de maling nemen van de automobilist. Waarbij ook handhaving, het uitschrijven van bekeuringen, een fabeltje wordt. 

Nijmegen laat in een reactie desgevraagd echter weten simpelweg vast te houden aan de oude afspraken: de snelheidslimiet komt op 50 per uur te liggen. 

1 gedachte over “Gaat het Nijmeegs college na 15 jaar weer dwarsliggen?”

Geef een reactie