Ook woonwagenbewoners hebben rechten!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Gisteren is er gesproken over het vestigen van een wettelijk voorkeursrecht voor de gemeente mbt de aankoop van gronden aan de Teersdijk. Als dat zou worden aangenomen dan heeft de gemeente het recht op 1e koop als de huidige eigenaren hun grond zouden willen verkopen. Het betreft de gronden aan de van Rosenburgweg.

Aan de andere kant van het woonwagencentrum lag het Mondial college. Dat is inmiddels gesloopt en begin januari komen de stadsnomaden, die nu nog in noord witten, daar te wonen.

Maar waar blijft het woonwagenkamp dan? De gemeente heeft hen beloftes gedaan. De gemeente heeft gezegd, nadat het Europese hof voor de rechten van de mens heeft vastgesteld dat zij een ras vormen, dat er standplaatsen bij komen. Na vragen van onze fractievolger Hans Veltmeijer heeft het college toegezegd dat er nog voor het eind van het jaar een oplossing komt voor de woonwagenbewoners.

Geef een reactie