Is de redding van het gras nabij?

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Onder het motto ‘asfalt eruit, groen erin’ is de Waalkade in 2018 flink op de schop gegaan. Maar je kon je bij de aanleg al afvragen hoe dit gloednieuwe gras beschermd wordt voor al het feestende publiek van Matrixx aan de Kade, tijdens de Vierdaagsefeesten? De organisatie had daar gelukkig over nagedacht. Er komen platen overheen, zodat het nieuwe gras beschermd wordt. Hopelijk is dat de komende jaren net als in de overige parken zoals het Valkhof niet meer nodig.

Maar dat mocht niet baten. Het nieuwe gras op de Waalkade in Nijmegen heeft niet alleen geleden onder de Vierdaagsefeesten, het is ook vervuild met stukjes glas en ander afval dat in de bodem is gedrukt. Het terrein is in augustus 2018 met de hand schoongemaakt. Mensen van de gemeente en reinigingsdienst hielden een controle en kwamen tot de conclusie dat het nog steeds vervuild is. Daarom bewerkt een flinke ploeg medewerkers van Dar nu het veld handmatig met harken en krabbers. 

Inmiddels kwam de brandweer ween paar keer langs en komt er nu een nieuwe beregeningsinstallatie van € 38.795,-

Maar wat denken jullie? Komt het nog goed met de groene waalkade?

1 gedachte over “Is de redding van het gras nabij?”

Geef een reactie