Gaan de bewoners in West betalen voor hun parkeerplek? Yep, lees maar:

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Woensdag 11 November  jl. heb ik de kamerronde parkeernota mogen doen, het was een enerverende avond met als belangrijkste onderwerp het invoeren van betaald parkeren in Nijmegen West. Er wordt in West een nieuwe woontoren gebouwd en omdat het college heeft gekozen om het aantal parkeerplaatsen te beperken zal er meer parkeerdruk komen in de omliggende straten.

De SP is een aantal maanden terug begonnen met de actie “baas in eigen wijk” en dat hebben we geweten. De mailbox van de raadsleden en fractie volgers liep overvol met hoofdzakelijk mensen die tegen betaald parkeren zijn. Dat is te begrijpen want het college wilt in de wijken de Biezen, Waterkwartier en Batavia betaald parkeren invoeren!!!! De bewoners kunnen voor de eerste auto een parkeervergunning aanvragen voor €2,50 en de tweede auto voor € 10,- per maand en voor de visite krijgen de bewoners een aantal uren vrij parkeren en als deze uren op zijn gaat de meter lopen.

GewoonNijmegen.Nu is, was en blijft hier fel tegenstander van. Het probleem van de Wethouder wordt wel heel erg makkelijk in de schoenen van de bewoners geschoven en dan veelal bij straten waar mensen helemaal geen last hebben van parkeer overlast.

Ik het debat werd al snel duidelijk dat Groenlinks, D66 en de Partij voor de Dieren voor dit plan zijn. D66 strooide nog wat zand in de ogen door te veronderstellen dat er in de parkeernota wat aanpassingen gedaan moeten worden. Ze stelden voor dat 50% van de bewoners voor betaald parkeren moet zijn anders komt het er niet. Op het eind van het debat, toen het zand uit de ogen gewreven was, kwam het hoge woord eruit: de gevraagde aanpassingen zijn niet van toepassing voor West maar gelden voor toekomstige stadsdelen die ongetwijfeld met deze zelfde problemen te maken gaan krijgen.

De koppen geteld maakte ik me nog niet zoveel zorgen en ging er vanuit dat er een meerderheid tegen zou zijn en iedereen gewoon de auto gratis voor zijn eigen huis kan blijven parkeren. Plots kwam de PVDA uit de hoek en vond dat de eerste vergunning gratis zou moeten zijn en dus dat voor de tweede moet worden betaald. Dat draaide de boel voor mijn gevoel direct om…..een meerderheid voor betaald parkeren zal toch geen waarheid worden?

Sommige partijen dachten dat het nog een spannend debat gaat worden op 25 november maar ik heb er geen enkel vertrouwen meer in. Het wrange is dat de PVDA wederom achter Groenlinks aanloopt net zoals met de verdere versmalling van de Graafseweg. Ook daar was de PvdA tot 1 dag voor de stemming fel tegenstander van om vervolgens op de dag van de stemming vrolijk voor te stemmen. En voor een partij die zegt voor de arbeider te staan jaagt hij dezelfde arbeider nu op onnodige kosten.

25 November valt het besluit en het zal wederom een hard debat worden. Maar we blijven strijden en ons stinkende best doen dit alles te voorkomen.

Hans Jacobs
Fractievolger gewoonnijmegen.nu

Geef een reactie