Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

September 2020 mag ik de kamerronde luchtverontreiniging doen waarbij allerlei zaken voorbij komen waaronder vervuilers als oude snorfietsen en scooters. Deze zouden vanaf 2025 uit het stadsbeeld moeten verdwijnen. De een vond het een top idee, en de ander was fel tegen. Ik heb in de korte tijd die ik deze debatten als fractievolger van @gewoonnijmegennu mag doen, al snel geleerd dat een door het college ingebracht punt, eigenlijk al beleid is. Je mag als oppositie wel een mening geven, maar achter de schermen is de kogel allang door de kerk.
Wat kan je dan nog doen? Niet veel meer blijkt eens te meer omdat het college nu eenmaal de meerderheid in de raad heeft. Als dat een enkele keer niet zo is, wordt de PVDA altijd wel bereid gevonden om met het voorstel van het college mee te stemmen (iets met voor het pluche zeg maar).
In hetzelfde debat gaf het college aan om € 900.000 extra vrij te maken om de luchtverontreiniging nog sneller terug te dringen. Op zich is dit een nobel streven, want we willen tenslotte allemaal gezonde lucht binnen krijgen.
Tijdens dit debat heb ik direct voorgesteld een deel van dit geld in te zetten om mensen tegemoet te komen bij het omruilen van hun oude scooter voor een schoner exemplaar.
Deze avond werd hier in de raad verder niet op ingegaan en hebben we een amendement geschreven om dit te regelen. Dit amendement werd in de raadsvergadering met grote meerderheid weggestemd met 35 stemmen tegen en maar 4 voor.
Wat schetst mijn verbazing? Het college pakt vandaag groots uit in de Gelderlander dat ze voor bezitters van oude scooters met een tot € 800,- oplopende tegemoetkoming komen om het oude beestje van de hand te doen!
Ik verbaas me inmiddels niet meer en ik ben blij met het voorstel. Alleen, waarom een voorstel van de oppositie wegstemmen en er vervolgens later als college er zelf mee aan de haal gaan?
Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zeg maar…

Hans Jacobs
VoorNijmegen.nu

1 gedachte over “Beter goed gejat dan slecht verzonnen.”

Geef een reactie