Referendum? Simpel en doeltreffend, daar zijn we trots op!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Ons initiatief voorstel tot aanpassen van de referendum verordening strekte tot doel om het verzamelen van ondersteuningsverklaringen makkelijker te maken. Simpel een handtekening met de daarbij behorende naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Zonder kopie legitimatiebewijs, dat was ons doel. Ik heb zelfs nog een workshop georganiseerd om aan te tonen dat dit redelijk eenvoudig kan. En in de kamer bespreking van 27 mei riepen meerdere partijen dat dit toch wel zeeeeer fraudegevoelig zou zijn en dat men daar niet sowieso mee akkoord zou gaan.

In de reactie van het college op ons voorstel schreven ze: “Wij menen echter dat vorenstaande bepaling ruimte laat voor frauduleus handelen. Immers, indien iemand de naam, geboortedatum en adres van een derde weet kan hij (met een vervalste handtekening) namens die derde een ondersteunings verklaring indienen“

Toch is in deze aangenomen referendumverordening precies dat geregeld, sterker, de eis van adres is zelfs nog vervallen. Zonder enige tegenspraak, motie of amendement. En daar ben ik super trots op!

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/een-referendum-houden-in-nijmegen-wordt-makkelijker-4000-handtekeningen-zijn-genoeg~a55a85a4/

Geef een reactie