Op weg naar een steeds mooier Nijmegen!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Langzaam maar zeker, gestaag en constructief, is VoorNijmegen.nu bezig zich te nestelen in de Nijmeegse politiek. Was het een half jaar geleden alleen Paul Eigenhuijsen die het woord van de partij uitdroeg, inmiddels is hij samen met vijf raadsvolgers bezig de slogan #dewijsheidligtopstraat uit te dragen, wat zeker niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Sterker nog, naast de collega raadspartijen die hun waardering uitspreken voor onze prestaties, zijn er steeds meer bewoners van Nijmegen die zich uitspreken voor de kracht van een lokale partij en zich aansluiten bij VoorNijmegen.nu. En dat mag natuurlijk.

Iedere bewoner van onze mooie stad moet zich, en het liefst via onze partij, uit kunnen spreken voor het stukje Nijmegen wat hij of zij belangrijk vindt. Bewoners uit elke wijk kunnen zich aansluiten om in de Nijmeegse politiek gehoor te krijgen, want politieke beslissingen worden dan wel in het gemeentehuis genomen, in de praktijk moeten ze in de wijk of zelfs in eigen straat gemaakt worden. De eigen bewoners een stem geven, is de voorkeur van VoorNijmegen.nu.

In het afgelopen kwartaal hebben een mooie initiatieven de raadskamers gehaald, een daarvan is de ‘Graodus Fan Nimwegenstraat’ waarmee deze rasechte Nimwegenaer geëerd wordt. Als echte Nijmeegse stadspartij was dit voor ons een prachtige overwinning.

Daarnaast hebben we ons met gelijkgezinde collega partijen ingezet tegen betaald parkeren in ‘West’ maar helaas hebben we geen meerderheid in de raad kunnen krijgen om dit idiote idee te tackelen.

Ons amendement voor compensatie van eigenaren van ‘vuile’ scooters werd in oktober nog met grote meerderheid weggestemd maar werd uiteindelijk onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ door het huidige college alsnog ingevoerd. Eigenaren van oude scooters/brommers kunnen nu ter compensatie terecht een vergoeding krijgen.

Onze partij heeft zich jarenlang ingezet voor een simpele referendumvorm en in december werd deze vorm aangenomen door de Raad. Hulde.

We hebben ons ook samen met de PvdD ingezet om de Mountainbike route te sluiten en/of te verleggen. Deze zaak loopt nog en hoewel we niet alle handen op elkaar hebben kunnen krijgen, hebben we ons uitgesproken voor de mening van de direct omwonenden. Hiermee geven we de slogan ‘de wijsheid ligt op straat’ door een lokale politieke partij kracht bij.

We maken als partij grote stappen om onze stad meer “Nimweegs” op de kaart te zetten, en benadrukken wij dat landelijk beleid niets met stedelijk beleid te maken heeft. Daarom kunt u het beste op een lokale partij stemmen!

Ik wil u namens VoorNijmegen.nu in deze moeilijke Corona tijd, hele fijne feestdagen toewensen en proosten tijdens de jaarwisseling op een gezond 2021, uiteraard in besloten kring.

Partij voorzitter Harold Bastiaans

Geef een reactie