Bedelverbod?

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Al jaren is er discussie over het invoeren van een bedelverbod om overlast tegen te gaan. Burgemeester Bruls was zelf tegenstander van zo’n verbod maar is inmiddels om. Gisteravond verwoorde hij het als volgt: “Ik ben daar anders over gaan denken. Want er zit in een aantal gevallen – niet bij de hele groep – wel degelijk een direct verband tussen het bedelen en de overlast. Met dat geld kopen ze dan drugs, wat ervoor zorgt dat er in Nijmegen markt is voor drugshandelaars, want die komen echt niet als dat niet zo zou zijn. Vervolgens gaan ze ook onder invloed de supermarkt in en daar overlast veroorzaken voor bijvoorbeeld kassières.”

Ook wij zijn niet voor verboden enkel om maar iets te verbieden maar wel als het een oplossing is tegen een vorm van overlast en als het verbod gedragen wordt door de stad. Vorig jaar is er een petitie gestart om te komen tot een bedelverbod want de overlast liep echt uit de klauwen: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/petitie-voor-bedelverbod-in-nijmegen-de-overlast-is-zo-groot-dit-kan-niet-langer~a91d94c0/

Maar wat vinden jullie? Is een bedelverbod wenselijk?

Geef een reactie