We gaan het doen!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

We hebben het initiatief genomen tot het houden van een referendum over wel of niet bouwen op het stadseiland Veur-Lent. Alhoewel wij voor bouwen op het eiland zijn vinden we dat ook de 7.000 mensen die de petitie tegen bouwen hebben ondertekend gehoord moeten worden. 7.000 mensen, waaronder veel Nijmegenaren, die tegen bebouwing zijn en het eiland groen willen laten. Die mensen moet je een stem geven.

Voor woensdag 24 maart 2021 moeten we 850 ondersteuningsverklaringen verzameld hebben om het verzoek tot het houden van een referendum formeel in te kunnen dienen bij de burgemeester.

Hoe kun je ons steunen? https://www.nijmegen.nl/over-de-gemeente/dossiers/dossier-verkiezingen/ondersteunen-inleidend-verzoek-referendum-stadseiland/ hier kun je het verzoek steunen.

Hoe gaat het dan verder? Als we voldoende ondersteuningsverklaringen hebben dan gaat de raad in gesprek over het inleidend verzoek. Als een meerderheid van de raad isntemt met een referendum moeten we nogmaals 4.000 ondersteuningverklaringen verzamelen waarna het referendum een feit is. Waarschijnlijk kunnen we dan, tegeleijk met de gemeenteraadsverkiezing, stemmen over wel of niet bouwen op het stadseiland.

1 gedachte over “We gaan het doen!”

Geef een reactie