Meer dan 850 handtekeningen voor het referendum!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Meer dan 850 handtekeningen voor referendum over bebouwing Veur Lent: ‘Het leeft enorm in de stad’

Het is Paul Eigenhuijsen, gemeenteraadslid van GewoonNijmegen.Nu, gelukt om meer dan 850 handtekeningen te verzamelen voor een referendum over woningbouw op Veur Lent. Daarvoor had hij tot 25 maart twaalf uur de tijd.

En iets voor twaalven kreeg het Nijmeegse raadslid het verlossende woord van de gemeente. Eigenhuijsen: ,,Ik ben heel blij dat we het voor elkaar hebben gekregen. Dat we in korte tijd zo veel handtekeningen hebben verzameld laat zien dat het onderwerp enorm leeft onder inwoners in de stad.”

Meerderheid blijft voor bouwen op Veur Lent

Bebouwing

Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad wil dat bebouwing komt op een klein deel van stadseiland Veur Lent. De plannen daarvoor zijn onlangs in hoofdlijnen gepresenteerd. Verschillende partijen zijn echter fel tegen de bouw van woningen op Veur Lent.

Eigenhuijsen vindt dat de kwestie zich bij uitstek leent voor een referendum onder Nijmegenaren. Om het op de agenda van de gemeenteraad te krijgen, moest de frontman van GewoonNijmegen.Nu minimaal 850 handtekeningen verzamelen. Nijmegenaren die zo’n referendum willen, konden dat via DigiD laten weten.

Debat

Nu dat aantal is behaald, moet de gemeenteraad ook instemmen met een referendum. Daarover volgt aankomende woensdag een debat. Mocht een meerderheid van de raad akkoord gaan met zo’n referendum, dan moet Eigenhuijsen binnen twee maanden nog eens 4000 extra steunbetuigingen verzamelen. Pas dan kan er een referendum plaatsvinden.

Eigenhuijsen: ,,Eerst het debat van woensdag maar eens afwachten. Dat kan heel interessant worden. De raad is eigenlijk geen voorstander van zo’n referendum, maar ik hoop dat ze van gedachte veranderen nu zo veel inwoners hebben aangegeven juist vóór te zijn.”

  • Stephen Friedrichs 25-03-21, De Gelderlander

Geef een reactie