Van Veur Lent naar Dukenburg

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

We hebben weer wat mooie actieve weken achter de rug, succesvolle maar ook teleurstellende, we hebben in ieder geval weer laten zien waar we met onze partij voor staan, de wijsheid ligt op straat.
Met onze referendum vraag over Veur Lent hadden we 850 medestemmers nodig en dat is ruimschoots in zeer korte tijd gelukt, de Gelderlander formuleerde het mooi “ Meer dan 850 handtekeningen voor referendum over bebouwing Veur Lent: ‘Het leeft enorm in de stad “
Dat hebben we mooi voor elkaar gekregen als de benjamin van de Nijmeegse raad, alhoewel de “nestor” van het gemeentehuis het als volksverlakkerij betittelde. We kunnen dus trots zijn, we zijn er voor de bewoners van Nijmegen en niet voor de collega’s. Wat het uiteindelijk gaat worden is nog even de vraag, maar er is in ieder geval voldoende reuring rondom Veur Lent.
Verder haalde Paul Eigenhuijsen een fantastisch resultaat in de Corona perikelen van de stad, het betrof de Tonk regeling. Een unanieme raad heeft ingestemd met ons voorstel om de partner toets bij de TONK regeling te schrappen!
Noodzakelijke kosten zijn noodzakelijke kosten en die kosten heb je, ongeacht het hoogte van het inkomen van je partner. Wij zijn blij, en de Nijmeegse ZZP ers ook.
Op Koningsdag 27 april werd onze Hans Veltmeijer koninklijk onderscheiden als lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. Ik ben dan ook erg blij dat deze kanjer samen met zijn vrouw Jacqueline actief zijn voor onze partij. Hans proficiat, je hebt het dubbel en dwars verdiend.
En waren we erg druk in Veur Lent met een referendum, in Dukenburg zijn we nu actief met een enquête voor wat betreft het warmtenet, alle brievenbussen worden daar nu gevuld met een folder en verwijzing naar de enquête onder het mom Vul in, Doe mee! https://gewoonnijmegen.nu/2021/05/08/vul-in-doe-mee/
De gemeente heeft een enquête gehouden over het warmtenet. Deze enquête is uitgezet onder de inwoners van Zwanenveld en Lankforst-Noord maar het voorgenomen besluit tot de aanleg van een warmtenet betreft HEEL Dukenburg. Wij houden dus een nieuwe enquête waarbij we de uitkomsten meenemen naar de gemeenteraadsvergadering.
Last but not least heeft onze fractievolger Richard Heuveling een plek weten te bemachtigen in de gedrukte Gelderlander als columnist. Ik zie er naar uit om je altijd uitgesproken mening met je eigen humoristische sausje te mogen lezen. Succes.

Harold Bastiaans

Geef een reactie