De ratten zijn ons dankbaar

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Naar aanleiding van een aantal foto’s die ik deze week van een ondernemer in het centrum heb gekregen, heb ik vragen gesteld aan het college over de illegale vuilstort bij de ondergrondse vuilcontainer in de In de Betouwstraat.

(Foto’s Marian Gerritsen, eigenaresse Lijstenmakerij en cadeauwinkel)

Het systeem van ondergrondse vuilcontainers werkt simpel, met een pasje van de gemeente kan je een vuilniszak in de container kwijt en je betaalt dan automatisch een klein bedrag per vuilniszak.

De foto’s hierboven laten zien dat niet iedereen hieraan meewerkt, een zak illegaal en dus zonder te betalen naast de container zetten is gratis en dat is het resultaat van een ondoordacht plan.

Je kunt je voorstellen dat je als bewoner en/of ondernemer met zo’n ondergrondse vuilcontainer naast je deur helemaal gek wordt. Het is niet alleen het uitzicht van de berg vuilniszakken maar ook de bijbehorende stank en bovendien is het ook nog een magneet voor ongedierte.

De problemen met de vuilcontainers doen zich voor in de hele stad en niet alleen in het centrum. Het zijn niet alleen mensen met een smalle beurs die zo de lasten proberen te verlichten maar ook de dikke BMW’er die zijn zakken doodleuk bij een ander voor de deur zet.

De vragen aan het college zijn gesteld en het is wachten op een bevredigend antwoord. Natuurlijk is de Wethouder niet persoonlijk verantwoordelijk maar het zijn met name de bewoners die hier op grote schaal misbruik van maken, wat voor mij het dumpen ook dubbel maakt. De Wethouder is echter wel verantwoordelijk voor een systeem waarvan een blind paard nog had kunnen zien dat het problemen gaat opleveren.

Wij houden u op de hoogte.

Hans Jacobs
VoorNijmegen.nu

2 gedachten over “De ratten zijn ons dankbaar”

  1. Oplossing is simpel je betaald al genoeg voor die zakken dus waarom nog graaien bij de burger voor het in de container gooien ?
    Dus het verwijderen gratis de gemeente graait al meer dan genoeg in de zakken van haar inwoners

    1. Als je naar de foto’s kijkt zie geen enkele groene zak staan, de bewoners mogen zwarte zakken gebruiken ze betalen dus op een andere manier voor hun afval maar dan moeten ze de zakken dus wel in de container stoppen ?

Geef een reactie