Geef de ondernemer een tip, na de coronadip!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Op 28 oktober vorig jaar hebben we gepleit voor het schrappen voor 2021 van de Toeristenbelasting, Precariobelasting en marktgelden voor 2021. Helaas geen steun

Ook hebben we gepleit om een deel van de 24 mln die deze coalitie beschikbaar had niet in te zetten voor de culturele sector maar om de lokale niet-culturele ondernemers te steunen. De culturele ondernemers kregen nl al een ander potje. Helaas geen steun

Op 24 juni vorig jaar, bij de vorige zomernota, hebben we gepleit voor lokaal steunfonds. Ook geen steun. Tsja vz, dan kun je 2 dingen doen. Achterover leunen en gaan mokken of je gaat het gewoon nog een keer proberen. Voor dat laatste kies ik Vz. Dus bij deze dien ik wederom, met steun van Gewoon Nijmegen, een motie in.

Een motie waarin we het college oproepen om geld beschikbaar te stellen aan het Huis voor de Binnenstad voor de uitgifte van kadobonnen. Een kadobon voor elke Nijmegenaar die ouder is dan 18. En dan maakt het niet uit of je hier geboren bent, dit keer niet.

Deze kadobon kan iedereen dan uitgeven in een locatie die hem aan het hart gaat, waar hij van denkt dat deze zijn steun nodig heeft. De Bibliotheek, Dekker vd Vegt, Cafe Daen, Dedicated, BasicFit, Cafe Pierrot of welke andere ondernemer dan ook. Een kleine steun van € 10,- waarbij ik natuurlijk hoop dat de gever zelf meer uitgeeft.

Vz, op deze manier pompen we 1,5 mln euro omzet in onze lokale economie. Een druppel, een hele kleine druppel op een vreselijk gloeiende plaat. Maar in ieder geval een druppel.

En kan dit dan? Ja hoor. Dit college heeft kadobonnen uitgedeeld aan de voedselbank. Kadobonnen die mensen kunnen besteden bij de lokale horeca, een super plan! Ook heeft dit college 7.000 vouchers van 40 euro beschikbaar voor Nijmegenaren die daarmee energiebesparende spullen konden kopen. Het ging dan bijvoorbeeld om LED-lampen of radiatorfolie. Als je vouchers beschikbaar kan stellen voor energie besparende spullen of als je kadobonnen kunt uitdelen bij de voedselbank dan lijkt het me een koud kunstje om ook bonnen beschikbaar te stellen om de lokale ondernemers te ondersteunen. Het Huis voor de Binnenstad ondersteunt dit ook. Zij kunnen en willen dit regelen. Vz, ik hoop dat dit voorstel wel op steun kan rekenen.

Geef een reactie