Gemeente moet 18 jarigen helpen om op eigen benen te staan

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Als je 18 wordt komt er veel op je af en dan kun je wel wat hulp gebruiken. Er is een app ontwikkelt die jongeren helpt in de diversen zaken die ze tegen kunnen komen als ze 18 worden. “Dat is verschrikkelijk belangrijk” Aldus Jessica van Hinthem, fractievolger van GewoonNijmegen.Nu. “Als je niet meteen op de hoogte bent van je financiële verantwoordelijkheid loop je het risico om meteen met schulden te beginnen, de gemeente kan dit als partner prima faciliteren.”

Op Kwikstart kunnen gebruikers zoeken naar antwoorden op en informatie over allerlei vragen die zij tegenkomen wanneer zij 18 jaar worden. Deze informatie wordt overzichtelijk aangeboden onder acht tegels (wonen, werk, geldzaken, school, gezondheid&hulp, rechten&plichten, verzekeren en 18&dan).

Alle gemeenten in Nederland hebben de mogelijkheid om gratis een eigen lokale pagina te vullen. Jongeren kunnen zo direct binnen hun eigen woonplaats zoeken hoe ze bijvoorbeeld een urgentieverklaring moeten aanvragen bij de gemeente of informatie kunnen opzoeken over lokale bijstandsregelingen.

Nijmegen moet hier aan mee doen. De gemeente Nijmegen heeft zich nog niet aangemeld en de eigen gratis pagina nog niet gevuld. Wat GewoonNijmegen.Nu betreft komt hier heel snel verandering in en wij hebben dan ook vragen gesteld.

De kwikstart app is ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar waarmee ze zelf verschillende regelzaken op een rijtje kunnen zetten. Jongeren kunnen antwoord vinden op vragen zoals hoe je studiefinanciering aanvraagt en welke verzekeringen je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen. De app is ontstaan door de behoefte van een jongere uit de jeugdhulp. Hij kreeg van zijn begeleiders wel een map met informatie mee, maar raakte deze map tijdens een verhuizing kwijt, daarbij was de informatie die in de map stond al snel achterhaald. Met deze app is dat opgelost en is alle informatie altijd up to date.

Geef een reactie