GewoonNijmegen.Nu steunt NEC

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Het kwijtschelden van de helft van de achterstallige huur en het mogelijk maken dat de andere helft gespreid mag worden betaald kan op de volledige steun van de fractie van GewoonNijmegen.Nu rekenen. “Elke huisbaas moet een deel van de corona rekening oppakken, dus de gemeente ook” aldus Paul Eigenhuijsen fractie voorzitter van GewoonNijmegen.Nu “een prima voorstel dus van het college dat op onze steun kan rekenen.”

Als bedrijven op omvallen staan dan is het gemeentelijk beleid dat de huur volledig wordt kwijtgescholden. In dit licht bezien is de regeling die nu voor NEC is gemaakt anders dan voor alle andere huurders van gemeentelijk vastgoed. NEC is natuurlijk ook geen “gewone huurder”.

De coronapandemie heeft de financiële positie van NEC ook nog aanzienlijk verslechterd. Op 15 juni 2021 heeft NEC bij de KNVB een begroting ingediend met een fors exploitatietekort en een negatieve liquiditeitsprognose. NEC ziet haar bedrijfscontinuïteit in 2021 in gevaar komen. Daarom is deze korting een goed idee en klopt het ook dat wanneer het Goffert-stadion wordt verkocht, de betalingsverplichting van de overige 50% niet vervalt.

GewoonNijmegen.Nu pleit al langer voor een steunfonds voor alle Nijmeegse ondernemers en zal dit blijven doen. Veel Nijmeegse ondernemers zijn keihard getroffen getroffen en waar dit college eerder de keuze maakte om alleen de culturele sector financieel te helpen en de andere ondernemers niet koos GewoonNijmegen.Nu altijd de kant voor alle getroffen ondernemers.

Geef een reactie