Elk nadeel heb zijn voordeel!

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Het is geen kerntaak van de gemeente om eigenaar te zijn van een stadion. Dat vonden wij altijd al. Nu blijkt dat ook uit het onderzoek van Royal Haskoning/DHV dat het technisch toezicht gefaald heeft. Het resultaat is dat het stadion voorlopig dicht blijft. Een enorme strop voor NEC, fans en de stad.

Maar elk nadeel heb zijn voordeel. Wat ons betreft verkoopt de gemeente het stadion, met al zijn gebreken, nu voor de spreekwoordelijke €1,- aan de club. “Er gaat nu zeer waarschijnlijk een discussie ontstaan wie waar verantwoordelijk voor is” aldus Paul Eigenhuijsen, fractievoorzitter van GewoonNijmegen.Nu “En NEC gaat nu nooit meer het gevraagde bedrag betalen. Daarom moet je nu de knoop doorhakken. Verkoop het stadion, met al haar gebreken, en laat NEC haar gang gaan.”

Het huidige huurcontract loopt nog door tot 2043. Zowel de gemeente als NEC wil af van dit contract. Het totale bedrag om het stadion te kopen is nog 6,7 miljoen euro. NEC zou, na aankoop van het stadion, eind 2023 met de verbouwing willen beginnen. Er werd gedacht aan een extra verdieping in het hoofdgebouw, meer business-seats en een vergroting van de bezoekerscapaciteit van 12.500 naar 15.000 of 16.000 stoelen. Marcel Boekhoorn zal mogelijk een belangrijke rol spelen in de terugkoop van het stadion. Boekhoorn zou van plan zijn om opnieuw miljoenen in NEC te investeren, maar is volgens bronnen op dit moment niet betrokken bij de stadionplannen. Insiders denken dat Boekhoorn wil wachten tot het stadion tegen gunstigere voorwaarden kan worden gekocht en wanneer er duidelijkheid is over wat er van de gemeente wel en niet gedaan mag worden bij de Goffert.

Deze catastrofe betekent ook weer kansen. Kansen voor de gemeente, kansen voor NEC en dus kansen voor de stad!

Geef een reactie