De samensmelting

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

De samensmelting, een mooi woord uit het populaire tv programma expeditie Robinson. Samensmelten in de politiek kan ook, dit proces is niet zo interessant om op tv uit te zenden echter is het wel een geweldig resultaat voor Nijmegen en haar inwoners.

Al vanaf het moment dat de uitslagen van de vorige verkiezingen bekend waren zijn we met elkaar in gesprek geweest. De zaterdag na de verkiezingen zaten wij ( Paul en ik) aan de zelfgemaakte appeltaart in het “Lempke” aan de oudste winkelstraat van Nederland de Hezelstraat om de  eerste aftastende gesprekken (met als doel meer kunnen betekenen voor de Nimweegse burgers) te voeren. Het Gewoon Nijmegen van Jo Janssen staat voor de gewone “mins” uut de gewone wijken van Nimwegen. En voor de kleine zelfstandige uit de stad. Ons eigen VoorNijmegen.nu onder aanvoering van Paul Eigenhuijsen staat voor hetzelfde en heeft eigenlijk hetzelfde doel.

Nadat in 2020 Frank Jasper de raadszetel overnam van Ton Roes bij Gewoon Nijmegen kwamen de gesprekken in een stroomversnelling. Door de nauwere samenwerking in de raad tussen Frank en Paul kwamen beide partijen tot de samensmelting. Jo die het beste voor heeft met Nimwegen en Paul die hetzelfde nastreeft met VoorNijmegen.nu worden samengevoegd tot GewoonNijmegen.nu.

Waar staan wij nu dan meer voor dan voor de samensmelting? Nou eigenlijk nergens, onze nieuwe partij blijft hetzelfde nastreven “veur nimwegeneuren deur Nimwegeneuren”  met als doel: Doe maar gewoon Nijmegen en de wijsheid ligt op straat.

 Al vanaf voor de vorige verkiezingen werden we aangesproken of het wellicht niet slimmer zou zijn om samen te gaan net gewoon Nijmegen van Jo, we hebben dus goed geluisterd naar de vraag uit de stad.

Wij kijken erg uit naar de nieuwe verkiezingen in maart, waarin we weten waar we staan met onze partij, VoorNijmegen.nu heeft bijna 4 jaar lang wekelijks in de wijken “open” vergaderd waarbij elke inwoner uit de wijk kon meepraten,  Gewoon Nijmegen heeft met haar trouwe aanhang en haar gewone manier van politiek bedrijven al jaren haar vaste stemmers. Zeer benieuwd dus wat deze samensmelting aan zetels gaat opleveren.

Houd onze website, Facebook pagina’s en andere sociale media’s goed in de gaten, we gaan onze  bewoners nog verrassen met mooie bezoeken aan de wijken mocht Covid dit toelaten. Kan dit niet dan zal internet nog veel belangrijker worden om jullie op de hoogte te houden van onze nieuwe politieke plannen. Het is allemaal niet zo moeilijk,

doe maar gewoon Nijmegen!

Harold Bastiaans

Geef een reactie