Staddijk: “vergeten”

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Een paar dagen geleden heeft Voor Nijmegen.nu vragen gesteld aan het College rondom de straatverlichting (of eigenlijk, het gebrek daaraan) op de Staddijk. Inmiddels is er een antwoord ontvangen over de vele vragen waar we mee zaten.

Oorzaak van de storing op de Staddijk

De storing in de straatverlichting bleek te liggen bij de hoofdzekering van Alliander. Simpel gezegd: de stoppen lagen eruit. Deze zijn inmiddels vervangen en de verlichting functioneert weer.

Een simpel probleem dus.

Waarom heeft het zo lang geduurd?

Dat roept dan wel de vraag op waarom het zo lang heeft moeten duren. Als thuis de stoppen eruit springen, heb je het in een paar minuten gerepareerd, dus waarom duurde het op de Staddijk zo lang? Een citaat uit het antwoord van Ziut:

“De eerste melding van de kast is op 21-12-2017 binnengekomen, op dezelfde dag is geconstateerd dat de zekeringen van het netwerkbedrijf er uitlagen. Dit is telefonisch doorgegeven door de monteur. Helaas is door de hectiek van de dag ontschoten dit door te geven zodat het netwerkbedrijf aangestuurd had kunnen worden. Pas op 05-01-2018 is deze doorgezet.”

Men is dus simpelweg vergeten om de stoppen te vervangen. Pas na herhaaldelijke meldingen van bewoners realiseerde men zich dat er nog een probleem was! Erg vervelend, maar dit soort dingen kunnen gebeuren. Het laat zien dat het zinvol is (en nodig is) om als bewoner de boel in de gaten te blijven houden en aan de bel te trekken.

Gelukkig zegt Ziut ervan te leren: voortaan worden meldingen zoals deze verwerkt via email en orders, waardoor meldingen gevolgd kunnen worden.

Geef een reactie