Overwinning: Geen Big-Bang herrie in Dukenburg – wat te doen met het geld?

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Eind vorig jaar trok VoorNijmegen.nu aan de bel over het voornemen van het College van B&W om onder elk van de bruggen over het Maas-Waalkanaal een enorme bronzen kerkklok te hangen. Dit project, dat al jaren liep, was voor de meeste bewoners volstrekt onbekend. Deze onbekendheid werd in de hand gewerkt door de manier waarop de inspraak was geregeld. Formeel helemaal zoals het hoort, maar in de praktijk werden iedereen met werk of kinderen de weg tot inspraak hiermee afgesneden.

Wij waren hier niet echt over te spreken.  Dus zochten we naar manieren om dit project zo snel mogelijk in te laten trekken. Samen met een aantal andere zeer actieve buurtbewoners (waaronder Miel Couvee) hebben we onder meer zoveel mogelijk bezwaren laten maken, wat leidde tot een hoorzitting.

Vandaag bereikte ons het nieuws dat het project niet doorgaat. Officieel in verband met veiligheidsrisico’s, die overigens ook door het tegenkamp werden aangevoerd in de bezwaarprocedures.

Grote vreugde natuurlijk bij de tegenstanders, die niet zaten te wachten op door gemeenschapsgeld gefinancierde geluidsoverlast.

Oké, het is wél een beetje toevallig dat deze mededeling slechts enkele uren voor het verkiezingsdebat in Dukenburg komt.

Maar uiteindelijk draait het om het resultaat.

Zak met geld

Het budget voor de klokken blijft beschikbaar, in principe is het geoormerkt voor buitenkunst. Wat mij betreft zouden de bewoners die aan of rond het kanaal wonen een forse stem moeten hebben in hoe dit geld besteedt moet worden. Dus gebruik de comment sectie en kom met voorstellen voor mooie kunstwerken.

Of moeten we gewoon proberen om de begroting aan te passen? Het kunstbudget verlagen met het bedrag dat nu vrijvalt en het ergens anders aan besteden? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening!

Geef een reactie